Zonvakanties in oktober

Zonvakanties in oktober

maart 17, 2021 Uit Door admin

De zomer is weer voorbij, maar we willen nog niet denken aan het winterse weer in Nederland… Oktober is de ideale maand om de zomer te verlengen! Ben jij op zoek naar een zonvakantie in oktober, dan kun je zowel in Europa als daarbuiten genoeg mooie en warme tropische plekjes vinden! Lees je mee?

Bestemmingen in Europa

Het wordt in oktober in Nederland al een stuk kouder en dat geldt ook voor andere Europese bestemmingen. Maar gelukkig niet voor allemaal! Zo kun je nog prima naar de Canarische Eilanden, Cyprus en Zuid-Spanje. Ook verschillende Griekse eilanden zijn nog goed te bezoeken. Zo is het in oktober op Kreta nog gemiddeld 23 graden. Houd er wel rekening mee dat het water al wat kouder kan zijn én dat het seizoen op sommige eilanden ten einde komt waardoor er einde van de maand steeds meer restaurants en hotels beginnen te sluiten.

Verre zonbestemmingen

Heb je er geen probleem mee om wat verder te vliegen en buiten Europa op vakantie te gaan, dan heb je helemaal veel keuze in oktober! Er zijn namelijk volop warme plekken op de wereld in deze herfstachtige maand. Waar je vooral op moet letten is of de bestemming in deze maand midden in een regenseizoen of orkaanseizoen zit. Deze landen kun je dan beter in een andere maand gaan ontdekken.

Waar kun je heen in oktober? De ABC-eilanden, dus Aruba, Bonaire en Curaçao, zijn het hele jaar door goed te bezoeken. De eilanden behoren tot de benedenwindse eilanden en hebben daarom geen orkaanseizoen. Andere bestemmingen buiten Europa die in oktober lekker warm zijn, zijn Kaapverdië, Egypte en Bali. Zo is het in Egypte zo’n 30 graden, op de Kaapverdische eilanden ongeveer 28 graden en op Bali gemiddeld 31 graden. Niet verkeerd toch?

Er zijn dus genoeg zonnige bestemmingen in oktober en hiermee kun je de zomer wat verlengen en de winter verkorten!