Houten jaloezieen op maat bestellen, hoe ga je te werk?

Houten jaloezieen op maat bestellen, hoe ga je te werk?

september 23, 2020 Uit Door admin

Van alle verschillende soorten jaloezieen die er op de markt bestaan geldt nog steeds voor houten jaloezieen dat ze veruit één van de populairste opties zijn. Dit heeft voor een niet onbelangrijk deel te maken met het feit dat hout een prachtig natuurproduct is. De natuurlijke eigenschappen waarover ze beschikt maakt hout niet alleen een streling voor het oog, daarnaast heeft ze ook prima isolerende eigenschappen en is ze eigenlijk opvallend veelzijdig. Zo kan je bijvoorbeeld probleemloos houten jaloezieen in een ander kleurtje stoppen door ze te (her)schilderen. Wil je pas echt kunnen rekenen op het meest optimale eindresultaat? Dan zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor houten jaloezieen op maat een prima keuze kan zijn. Meer daarover kom je te weten hier op deze pagina!

Welke houtsoorten kunnen worden gebruikt?

Voor het realiseren van houten jaloezieen op maat is het mogelijk om een keuze te maken uit verschillende soorten hout. Het vaakst gebruikte hout van allemaal is lindehout. Het gebeurt in de praktijk erg vaak dat mensen ervoor kiezen om de nerf van het hout te behouden in de afwerking waardoor je deze mooi kan zien. Vandaag de dag is het eveneens zo dat er bij het maken van houten jaloezieen op maat ook vaak wordt gekeken in de richting van bamboehout. Het voordeel van deze houtsoort is dat ze niet alleen lekker licht aanvoelt, daarnaast kenmerkt ze zich ook nog eens door een mooie, egale afwerking. Je dient er wel rekening mee te houden dat bamboe in zekere mate transparant is.

Let op de droging van het hout!

Wanneer je kiest voor houten jaloezieen op maat is het altijd belangrijk om te controleren of het hout voldoende tijd heeft gekregen om te drogen. Een uitstekende droging van het hout is echt zeer belangrijk. Alleen op die manier kan er namelijk voor worden gezorgd dat de lamellen echt goed in vorm blijven. Wanneer er geen sprake is van een optimale droging zal je dan ook kunnen vaststellen dat de kans bestaat dat de lamellen krom gaan trekken en dat is uiteraard niet de bedoeling. Waarom we dit precies zeggen? Omdat er in de praktijk niet zelden kan worden vastgesteld dat er bij goedkopere houten jaloezieen gebruik wordt gemaakt van hout dat nauwelijks de tijd heeft gekregen om goed te drogen. Bij dergelijke exemplaren is het risico op kromtrekken dan ook altijd aanwezig.

Houten jaloezieen op maat laten maken voor in vochtige ruimtes

Wanneer mensen de keuze maken voor houten jaloezieen wil men de stijl van deze raamdecoratie graag in alle ruimtes door kunnen trekken. Voor vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld de keuken en de badkamer is dit echter niet de beste oplossing. Voor in deze ruimtes kan er echter worden gekozen voor een interessant alternatief. Zo zou je in principe perfect kunnen kiezen voor het gebruik van vinyl jaloezieen met een houtlook. Ondanks het feit dat je bij deze raamdecoratie dus kan rekenen op de look & feel van hout ben je tegelijkertijd ook verzekerd van vochtbestendige eigenschappen. Ook voor dit type van jaloezieen kan er worden vastgesteld dat je ze op maat kan laten maken.