Relatiegeschenk kopen – versterk je zakelijke relaties

Relatiegeschenk kopen – versterk je zakelijke relaties

juni 7, 2023 Uit Door admin

Midden in de dagelijkse stress hark je je papieren bij elkaar om op je bureau iets leger te krijgen. En dan staat daar dat pakketje dat net is binnengekomen. Je opent het nieuwsgierig en hebt dan een prachtige powerbank in handen. Het bijgesloten kaartje toont het logo van een bedrijf dat je wel kent. Handgeschreven staat er dat jullie relatie met dat bedrijf zo wordt gewaardeerd dat hierbij een welgemeend bedankt mag klinken. En een cadeautje om de relatie te vieren, want jullie doen al vijf jaar zaken. De powerbank ziet er goed uit. En dat jij die krijgt zonder er verder iets voor te hoeven doen, dat voelt best goed. Daar zit je dan met je geschenk: een verrassing en een waardering tegelijk. En dat allemaal omdat iemand voor jou een relatiegeschenk kopen ging.

Wat bewerkstelligt een relatiegeschenk kopen en weggeven

Een relatiegeschenk heeft wel degelijk effect. Dat werkt vooral indirect. Voor een klein bedrag koop je niet alleen aandacht van de ander maar bouw je ook goede wil op. Wat levert economisch gezien het geven van een geschenk nu eigenlijk op?

  • Kleine investering, grote impact
  • Een stap sneller dan de concurrentie zijn
  • Hoogwaardige marketing tegen lage kostprijs
  • Goodwill voor je eigen business kweken
  • Mooie attentie op bijvoorbeeld een nieuwe dienst of product

Kies altijd voor kwaliteit, ook bij een cadeau

Met een cadeautje ondersteun je de reputatie van je onderneming. Het heeft direct effect op je goodwill. Het is wel belangrijk dat je niet zomaar een plastic frutsel cadeau doet. Het moet idealiter een geschenk zijn waar de ontvangende partij iets aan heeft. Of in elk geval heel erg kan waarderen. Een relatiegeschenk kopen staat of valt dan ook bij de kwaliteit, bij de uitstraling en bij een zeker nut. Een ander woord voor zo’n type relatiegeschenk is promotieartikel. Kijk naar de levensduur en de kwaliteit van het geschenk. Wordt dat een ballpoint, kies dan voor een bepaalde chic en stevigheid. En voeg je op zo’n pen je logo toe, houd die dan heel subtiel en dus klein.

Een relatiegeschenk kopen en laten bedrukken

Vaak gegeven relatiegeschenken zijn drinkflesjes, tassen, schorten of rugzakjes. Al die artikelen kun je opwaarderen tot ambassadeurs van je diensten of producten. Je kunt ze namelijk bedrukken met je bedrijfsgegevens. Houd dat wel heel subtiel en voeg er wat humor aan toe. Niemand loopt graag rond met een tas waar een levensgroot bedrijfslogo op is gedrukt. Wat wel werkt is een leuke tekst, een zin die niet eindigt in een punt maar in je logo. Zoek een connectie tussen de humoristische zin en je business. Stel, je maakt beeldschermen voor zakelijke desktops. Dan zou je als relatiegeschenk de tas kunnen bedrukken.

Straatreclame op ratelende wieltjes

Online kun je vlot een relatiegeschenk kopen. Van een opvouwbare koeltas tot een mooie box met geurverspreider. Houd alleen wel in de gaten dat je business erin door moet werken. Geeft bijvoorbeeld een rolkoffertje cadeau. Maar laat die dan wel slim bedrukken. Bij gebruik van het koffertje komt iedereen op straat dan even in aanraking met jouw bedrijf. 

Een leuk kerstgeschenk bestellen? Doe dit gemakkelijk online!