De leukste, maar minder bekendere, eilanden van Griekenland

De leukste, maar minder bekendere, eilanden van Griekenland

juni 28, 2021 Uit Door admin

Het land Griekenland heeft meer dan 6000 eilanden. Er zijn slechts 78 eilanden die 100 of meer inwoners hebben. Je kent de volgende eilanden vast wel: Kreta, Zakynthos, Korfu en Rhodos. Maar wat zijn nou eigenlijk de leukste eilanden van Griekenland? Na het lezen van deze blog kun je reizen naar griekenland en de leukste plekjes bezoeken.

Santorini

Santorini, ook wel Thira of Thera, is een ringvormige eilandengroep. Het ligt in de Egeïsche Zee. Santorini ligt ten noorden van Kreta. Het grootste eiland van de eilandengroep heeft ook de naam Santorini. De volgende eilanden liggen in de eilandengroep: Aspronisi, Thirasia, Paléa Kaméni, Néa Kaméni, Thira en Christiani. Door de Minoïsche uitbarsting is de vorm van de eilandengroep ontstaan. Een vakantie griekenland, betekent een bezoek aan Santorini.

Rhodos

Het op drie na grootste eiland van Griekenland heet Rhodos. Rhodos ligt ook in de Egeïsche Zee. Het eiland telde in 2011 ruim 115.000 inwoners. Rhodos is een van de meest oostelijke eilanden van Griekenland. Zo ligt het op slechts een paar kilometer van het vasteland van Turkije. De hoofdstad van Rhodos heet Rhodos-stad. Dit ligt in het uiterste noorden van Rhodos. Rhodos staat vooral bekend als vakantie-eiland. Maar er is veel meer te doen. Er zijn veel goede faciliteiten en de ligging is gunstig. Zo zijn er veerverbinding naar het Griekse vasteland en naar eilanden als Santorini en Kos. Vanaf Rhodos zijn er ook verbindingen naar het vasteland van Turkije. Je kunt bijvoorbeeld naar Fethiye en Marmaris.

Corfu

Het noordelijkst gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee heet Korfoe. Het wordt ook wel Corfu genoemd. Corfu behoort samen met onder andere Kefalonia en Zakynthos tot de Ionische Eilanden in Griekenland. Het eiland Corfu heeft ongeveer 113.000 inwoners. Een derde hiervan woont in de gelijknamige hoofdstad. Corfu is gelegen in het noordwesten van Griekenland. Het eiland ligt erg dicht bij Albanië. Zo is de kortste afstand tot Albanië is zelfs twee kilometer. Het eiland is erg groen en het klimaat is gunstig. Corfu is zeker een populaire vakantiebestemming.